O nas

ZGODOVINA V NEKAJ BESEDAH

Podjetje MIKRO+POLO je ustanovil Vojko Podgornik leta 1990. V samo nekaj letih smo z inovativnim pristopom in visoko kakovostjo svojih izdelkov in storitev postali največji slovenski dobavitelj laboratorijske opreme, pribora, kemikalij in diagnostike – in smo še vedno. Za zadovoljne kupce skrbi devetdeset zaposlenih v Mariboru (SLO) in deset zaposlenih v Sarajevu (BIH).

 

SKROMNI ZAČETKI LABORATORIJSKEGA POHIŠTVA – USPEŠEN PRODOR NA TUJE TRGE

Dve leti po ustanovitvi podjetja je Vasja Matjašič, sodelavec v inženiringu, predstavil pobudo za izdelavo lastnega laboratorijskega pohištva. Začetki so bili skromni, saj smo bili na tem področju samouki. Znanje smo iskali, kjer smo le mogli, in si z vsako projektno nalogo pridobivali izkušnje. Kljub pomanjkanju samozavesti na začetku smo sčasoma sebi in svojim strankam dokazali, da smo sposoben in zanesljiv partner z dolgoročno vizijo.

Za lažji prodor na tuje trge in boljšo prepoznavnost smo 2014 uvedli novo blagovno znamko laboratorijskega pohištva - LAB INTERIOR in ga istega leta uspešno predstavili na mednarodnem sejmu Achema. Pozitivni odzivi navdušenih strank so presenetili še nas.

V Nemčiji smo v Münchnu ustanovili hčerinsko podjetje LAB INTERIOR GmbH.

PO 20+ LETIH SMO SPOSOBNI TUDI ZA NAJBOLJ ZAHTEVNE PROJEKTE

Danes imamo veliko strokovnega in tehničnega znanja. Če k temu dodamo še bogastvo izkušenj in skoraj neomejeno število novih idej, smo sposobni poiskati rešitve tudi za nemogoče izzive. Veseli smo, da lahko s svojim pohištvom zadovoljimo tudi najzahtevnejše stranke. Doslej smo opremili več kot 1.500 laboratorijev za različne namene, različne ravni povpraševanja in različne velikosti. Naše reference vključujejo laboratorije za nadzor v industriji, velike raziskovalne laboratorije v inštitutih, kemijske laboratorije v izobraževalnem sistemu in mikrobiološke laboratorije v sistemu zdravstvenega varstva. Večina naših laboratorijev deluje v tujini, od Avstrije, Nemčije, pa do Norveške in Singapurja.

Kupci, ki z našim pohištvom delajo že vrsto let, se vračajo k nam. Ponosni smo, da so zadovoljni uporabniki naših izdelkov in da se ponovno obračajo na nas.

 

LASTNA PROIZVODNJA

Decembra 2017 smo zagnali lastno proizvodnjo laboratorijskega pohištva v okviru LAB INTERIOR d.o.o., na sedežu podjetja v Mariboru. Na sodobnih, avtomatiziranih strojih vsak dan nastajajo novi kosi pohištva – za vas.

 

STROKOVNA EKIPA ZA DANES IN JUTRI

Naš tim v Lab Interiorju smo okrepili, da smo kos novim izzivom. Zaposlili smo nove sodelavce – danes smo velika, strokovna, izkušena delovna ekipa, ki s srcem ustvarja lepša in prijetnejša delovna okolja za vas.

Ponosni smo, da nam kot vodilnemu proizvajalcu laboratorijskega pohištva v Sloveniji zaupajo mnogi tuji in domači naročniki.


Jure Mlakar,
direktor

Matjaž Friedl,
tehnični direktor

Aleš Mrkša,
vodja proizvodnje

Michael Strobach,
vodja prodaje - Avstrija, Nemčija

Ali potrebujete dodatne informacije?

Lab Interior poslovnim partnerjem pri oblikovanju kakovostnih in energetsko učinkovitih laboratorijev nudi neprekosljivo strokovno znanje in storitve. Ponujamo vse; od pohištva do digestorijev. Na voljo smo vam za vse, kar potrebujete v svojem laboratoriju. Če želite ponudbo ali odgovor na katerokoli vprašanje v zvezi z našimi storitvami, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo posredovali dodatne informacije.