Katalog elementov

Sistem pohištva je zasnovan posebej za uporabo v laboratorijih ter izdelan v skladu s sodobnimi normativi in smernicami, ki veljajo za tovrstno opremo v EU. V sistemu je poudarjena modularnost, prilagodljivost in varnost. S kombinacijo vgrajenih in skrbno izbranih lesenih, jeklenih in aluminijastih elementov je dosežena visoka stopnja stabilnosti in estetike.

UVOD

Sistem laboratorijskega pohištva LAB INTERIOR je zasnovan tako, da v celoti izpolnjuje vaše potrebe in v vašem laboratoriju zagotovi prilagodljivo, varno in očem prijetno delovno okolje. Ekipa strokovnjakov z več kot 20-letnimi izkušnjami nenehno izvaja edino poslanstvo, to je izboljšati, razviti in zagotavljati celovite rešitev za vaš laboratorij. Vsa oprema LAB INTERIOR se nenehno izboljšuje in preskuša v skladu z evropskimi standardi kakovosti.

LAB INTERIOR vam zagotavlja različne možnosti za oblikovanje vašega bodočega laboratorija. Naša storitvena ekipa bo z veseljem odgovorila na vsa vaša vprašanja in vam zagotovila polno podporo, ki jo potrebujete. Še več, lahko se zanesete tudi na strokovne poprodajne storitve, ki vam bodo prihranile skrbi. Naša zaveza vašim potrebam je partnerstvo, ki mu lahko zaupate.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na sprehodu skozi svet LAB INTERIOR in se seznanite s prihodnostjo laboratorijev.

 

Osnovni pohištveni elementi

Vsi osnovni pohištveni elementi, kot so na primer podpultne omare, viseče omare in visoke omare, so izdelani iz visoko kakovostnih iveralov, ki se dobavljajo v standardni ali vlagoodporni izvedbi. Vse viseče in podpultne omare v standardni izvedbi so opremljene z višinsko nastavljivo polico, visoke omare v standardni izvedbi pa imajo štiri višinsko nastavljive police

Viseče in visoke omare so opremljene z vrati iz polnega iverala ali delno zastekljenimi vrati.

 

Pohištveni sistemi, ki so na voljo

Raznolikost laboratorijev in specifične potrebe posameznih prostorov narekujejo prilagoditev sistemov procesu dela. Glede na vaše potrebe vam omogočamo izbor med sledečimi sistemi laboratorijskega pohištva:


A Sistem na coklu

  • Podpultne enote na coklu so standardni in najpogosteje uporabljeni sistemi v laboratoriju. So najbolj ustaljena oblika vseh sistemov, zato so primerne za laboratorije, ki v življenjski dobi doživijo malo sprememb ali pa so le-te manjše.
  • Podpultne omare se lahko uporabljajo za podpiranje delovnih plošč brez podpultnih nosilnih konstrukcij tipa C ali H, razen v primeru keramičnih in epoksi delovnih površin - zaradi njihove teže.
  • Vsaka podpultna enota je opremljena z izravnalnimi nogami in zaprta z aluminijastim podstavkom, zaščitenim z epoksi barvo.
  • Največja dovoljena obremenitev: 30 kg na polico, 40 kg na predal, dovoljene obremenitve delovnih plošč - brez dodatnih kovinskih nosilcev: 50 kg na tekoči meter.

B Mobilni sistem

  • Podpultne enote na kolescih so popolnoma mobilne. Zato se lahko sestava enostavno spreminja v skladu s potrebami. Vsaka mobilna enota je opremljena z delovno ploščo iz melamina ali fenol-laminata z vgrajenim ročajem za lažje rokovanje, ki je nameščen pod njo.
  • Vsaka mobilna enota je standardno opremljena s kolesci visoke kakovosti z dvojno tekalno površino, stranskimi pokrovi iz ABS, največja dovoljena obremenitev na kolo pa znaša 80 kg. Sprednji kolesci sta opremljeni z zavoro. Tekalna površina je lahko iz plastičnega materiala ali gume, prilagojena posamezni vrsti laboratorijskih tal.
  • Največja dovoljena obremenitev: 30 kg na polico, 30 kg na delovno površino mobilnega elementa, 40 kg na predal.

C Sistem elementov, obešenih na kovinske nosilne konstrukcije

  • Sistem elementov, obešenih na kovinske nosilne konstrukcije se uporablja, kadar stik podpultnih enot s tlemi ni zaželen. Vsaka omara je pritrjena na ohišje tipa C ali H. Drsna različica je na voljo po naročilu.
  • Pod podpultnimi omarami je 240 mm prostora, kar postopek čiščenja tal zelo poenostavi .
  • Največja dovoljena obremenitev: 30 kg na polico, 40 kg na predal.Informativni grafični prikaz možne kombinacije sistema mobilnih elementov na kolescih in elementov na coklu.

Ali potrebujete dodatne informacije?

Lab Interior poslovnim partnerjem pri oblikovanju kakovostnih in energetsko učinkovitih laboratorijev nudi neprekosljivo strokovno znanje in storitve. Ponujamo vse; od pohištva do digestorijev. Na voljo smo vam za vse, kar potrebujete v svojem laboratoriju. Če želite ponudbo ali odgovor na katerokoli vprašanje v zvezi z našimi storitvami, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo posredovali dodatne informacije.