Sistemi energetskih celic

Sistemi energetskih celic so osrednji del vašega bodočega laboratorija. Zato je pomembno, da so zelo prilagodljivi in da celotni niz zajame sedanja ali bodoča pričakovanja, povezana z laboratorijskim pohištvom. Modularnost s stalnimi posodobitvami je ključ do mobilnosti in prilagodljivosti, ki bosta prispevali k boljšemu prilagajanju nenehno spreminjajočim se trendom.

Zasnova energetskih celic na eni strani zagotavlja izolacijo instalacij, na drugi pa hiter dostop do njih. Sistem samostojnih energetskih celic vam ponuja različne možnosti pri načrtovanju vašega laboratorijskega pohištva.

Modularni sistemi energetskih celic so razdeljeni v tri glavne kategorije:

 • sistem obstenskih energetskih celic,
 • sistem energetskih celic sredinskih pultov,
 • sistem visečih energetskih celic.PRIMERI UPORABE SISTEMOV ENERGETSKIH CELIC

Za vaš laboratorij so na voljo številne možnosti. Kombinirajte jih sami ali pa se obrnite na našo ekipo LAB INTERIOR, ki vam bo z veseljem pomagala pri vašem projektu.
Primeri možnih kombinacij:

Sistem obstenskih energetskih celic je neodvisen sistem, ki obstenski delovni prostor v vašem laboratoriju oskrbuje z različnimi mediji. Servisni priključni sistem z možnostjo vgradnje sklopk s sistemom za hitro odstranitev ter enostaven dostop do vseh instalacij omogočata enostavno vzdrževanje, spreminjanje ali nadgradnjo.


Sistem energetskih celic sredinskih pultov je dvostranska različica obstenskega sistema energetskih celic. Podpira vse možnosti sistema obstenskih energetskih celic. Ta sistem se uporablja kot centralni napajalni sistem za vaše sredinske pulte. Vodi za napajanje instalacij se lahko dovedejo iz stropa ali tal.


Sistem visečih energetskih celic je uporaben in primeren za vse prostore, kjer ni stika med sistemom za energetsko celico in ostalo opremo oziroma tlemi. Sistem visečih energetskih celic je s posebnimi stropnimi konzolami pritrjen na betonski strop. Cevi za dovod električne energije in drugih medijev potekajo skozi za to predvidene instalacijske komore po celotni dolžini visečih energetskih celic.


Modularni sistem energetskih celic ima več prednosti, ki znižujejo vaše sedanje in prihodnje stroške, na primer:

 • Načrtovanje notranjosti vašega laboratorija je s popolnim seznamom delov, originalno knjižnico LAB INTERIOR in veliko izbiro pribora veliko lažje.
 • Prikaz montaže poenostavi delo vašemu načrtovalcu instalacij in skupini za montažo.
 • Zaprt sistem energetskih celic skrije vse izpostavljene instalacije in hkrati deluje kot pokrov, ki ščiti steno pred obrizgom.
 • Instalacije so vedno pri roki in ne zavzemajo prostora na delovni površini, zato se lahko uporablja celotna širina delovne plošče.
 • Morebitne prihodnje spremembe postavitve se s pomočjo neodvisnega modularnega sistema lažje izvedejo.
 • Morebitne napake na instalacijah je lažje doseči in popraviti.
 • Redni varnostni pregledi in vzdrževalna dela so zanesljivejši in enostavnejši.
 • Z veliko izbiro elementov in pribora se sistem z lahkoto nadgradi.


Odločitev za modularni sistem energetskih celic LAB INTERIOR je odločitev za tehnologijo in dizajn, ki sta tesno povezana. Vrsta možnosti, ki so na voljo, zajema vse okoliščine, ki lahko nastanejo v vašem laboratoriju. Sistem temelji na filozofiji neodvisnosti sistema.
Ali potrebujete dodatne informacije?

Lab Interior poslovnim partnerjem pri oblikovanju kakovostnih in energetsko učinkovitih laboratorijev nudi neprekosljivo strokovno znanje in storitve. Ponujamo vse; od pohištva do digestorijev. Na voljo smo vam za vse, kar potrebujete v svojem laboratoriju. Če želite ponudbo ali odgovor na katerokoli vprašanje v zvezi z našimi storitvami, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo posredovali dodatne informacije.