O nas

ZGODOVINA V NEKAJ BESEDAH

Podjetje MIKRO+POLO je ustanovil Vojko Podgornik leta 1990. V samo nekaj letih smo z inovativnim pristopom in visoko kakovostjo svojih izdelkov in storitev postali največji slovenski dobavitelj laboratorijske opreme, pribora, kemikalij in diagnostike – in smo še vedno. Za zadovoljne kupce skrbi devetdeset zaposlenih v Mariboru (SLO) in deset zaposlenih v Sarajevu (BIH).

 

SKROMNI ZAČETKI LABORATORIJSKEGA POHIŠTVA – USPEŠEN PRODOR NA TUJE TRGE

Dve leti po ustanovitvi podjetja je Vasja Matjašič, sodelavec v inženiringu, predstavil pobudo za izdelavo lastnega laboratorijskega pohištva. Začetki so bili skromni, saj smo bili na tem področju samouki. Znanje smo iskali, kjer smo le mogli, in si z vsako projektno nalogo pridobivali izkušnje. Kljub pomanjkanju samozavesti na začetku smo sčasoma sebi in svojim strankam dokazali, da smo sposoben in zanesljiv partner z dolgoročno vizijo.

Za lažji prodor na tuje trge in boljšo prepoznavnost smo 2014 uvedli novo blagovno znamko laboratorijskega pohištva - LAB INTERIOR in ga istega leta uspešno predstavili na mednarodnem sejmu Achema. Pozitivni odzivi navdušenih strank so presenetili še nas.

V Nemčiji smo v Münchnu ustanovili hčerinsko podjetje LAB INTERIOR GmbH.

PO 20+ LETIH SMO SPOSOBNI TUDI ZA NAJBOLJ ZAHTEVNE PROJEKTE

Danes imamo veliko strokovnega in tehničnega znanja. Če k temu dodamo še bogastvo izkušenj in skoraj neomejeno število novih idej, smo sposobni poiskati rešitve tudi za nemogoče izzive. Veseli smo, da lahko s svojim pohištvom zadovoljimo tudi najzahtevnejše stranke. Doslej smo opremili več kot 1.500 laboratorijev za različne namene, različne ravni povpraševanja in različne velikosti. Naše reference vključujejo laboratorije za nadzor v industriji, velike raziskovalne laboratorije v inštitutih, kemijske laboratorije v izobraževalnem sistemu in mikrobiološke laboratorije v sistemu zdravstvenega varstva. Večina naših laboratorijev deluje v tujini, od Avstrije, Nemčije, pa do Norveške in Singapurja.

Kupci, ki z našim pohištvom delajo že vrsto let, se vračajo k nam. Ponosni smo, da so zadovoljni uporabniki naših izdelkov in da se ponovno obračajo na nas.

 

LASTNA PROIZVODNJA

Decembra 2017 smo zagnali lastno proizvodnjo laboratorijskega pohištva v okviru LAB INTERIOR d.o.o., na sedežu podjetja v Mariboru. Na sodobnih, avtomatiziranih strojih vsak dan nastajajo novi kosi pohištva – za vas.

 

STROKOVNA EKIPA ZA DANES IN JUTRI

Naš tim v Lab Interiorju smo okrepili, da smo kos novim izzivom. Zaposlili smo nove sodelavce – danes smo velika, strokovna, izkušena delovna ekipa, ki s srcem ustvarja lepša in prijetnejša delovna okolja za vas.

Ponosni smo, da nam kot vodilnemu proizvajalcu laboratorijskega pohištva v Sloveniji zaupajo mnogi tuji in domači naročniki.


Marko Podgornik,
generalni direktor

Jure Mlakar,
direktor

Matjaž Friedl,
tehnični direktor

Bogomir Dreier,
vodja proizvodnje

Ali potrebujete dodatne informacije?

Lab Interior poslovnim partnerjem pri oblikovanju kakovostnih in energetsko učinkovitih laboratorijev nudi neprekosljivo strokovno znanje in storitve. Ponujamo vse; od pohištva do digestorijev. Na voljo smo vam za vse, kar potrebujete v svojem laboratoriju. Če želite ponudbo ali odgovor na katerokoli vprašanje v zvezi z našimi storitvami, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo posredovali dodatne informacije.